Zemiakové placky
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
uvarené zemiaky v šupke
2
ks
vajce
trochu
soľ
trochu
polohrubá múka
1
PL
masť
1
ČL
posekaná cibuľa
1
ČL
petržlenová vňať
2
PL
huby
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Varené zemiaky prelisujeme. Na lyžičke masti orestujeme nasekanú cibuľku, pridáme nasekanú petržlenovú vňať a huby nakrájané na tenké plátky, nasekané nadrobno, osolíme, pridáme 2 žĺtky a trochu múky.
2.
Utvoríme valček dlhý asi 6 cm, nakrájame z neho posúšiky hrubé 1,5 cm, obalíme ich v rozšľahaných bielkoch a strúhanke a vypražíme na tuku do zlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.