Jahňacie mäso na slanine
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
jahňacie mäso
120
g
údená slanina
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
paprika
2
PL
paradajkový pretlak
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1/2
KL
mletá ťasca
200
ml
červené víno
2
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso umyjeme, odblaníme a pokrájame na väčšie kocky. Slaninu pokrájame nadrobno a opražíme spolu s nasekanou cibuľou a pražíme dozlastista. Pridáme mäso, prelisovaný cesnak a chvíľu pražíme.
2.
Pridáme nadrobno nakrájané papriky, paradajkový pretlak, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, rascou, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni približne 10 minút. Podlejeme vínom a dusíme domäkka. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.