Kaša zo sladkých zemiakov
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
sladké zemiaky
2
kg
zemiaky
125
ml
olivový olej
1
ČL
mletý muškátový kvet
trochu
soľ
trochu
mleté biele korenie
postup
1.
Rúru zohrejeme na 220°C. Do alobalu zabalíme každý sladký zemiak a pečieme v rúre 1,5 hodiny alebo kým nie sú dobre upečené. Necháme ich vychladnúť v alobale.
2.
Očistíme a nakrájame biele zemiaky a uvaríme ich v slanej vode, vodu zlejeme a zemiaky roztlačíme na kašu.
3.
Sladké zemiaky rozbalíme z alobalu nad bielymi zemiakmi, aby sme zachytili všetku šťavu, ktorá z nich vytečie. Sladké zemiaky olúpeme, môžeme aj prstami, vnútro vyberieme lyžicou a položíme ho na kašu z bielych zemiakov.
4.
Pridáme olej a muškátový kvet a zemiaky so soľou a bielym korením dobre premiešame varechou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.