Pridať recept

Šampiňóny v smotanovej omáčke

ingrediencie

500 g
šampiňóny
50 g
maslo
mlieko
2 dl
smotana
múka
citrónová šťava
mleté čierne korenie
soľ

postup

V posolenej vode, do ktorej sme pridali mlieko, uvaríme väčšie kusy šampiňónov. Pripravíme si svetlú zápražku z múky masla, potom ju zalejem smotanou, povaríme, pridáme huby. Ochutíme korením a citrónovou šťavou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Čerstvá smotana
Ako a čím nahradiť smotanu vo varení i pečení
Vynájdite sa, ak vám v chladničke chýba smotana. Existujú rôzne alternatívy, ktoré vás v tejto situácii vždy...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...