Pridať recept

Pstruh na bylinkách

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
pstruh
1,5 kg
zemiaky
1 ks
červená, zelená paprika
1 ks
cuketa
250 g
paradajka
jarná cibuľka
3 strúčiky
cesnaku
2 dl
zeleninový vývar
1 ks
citrón
2 PL
strúhanka
petržlenová vňať
rozmarín
olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

Zemiaky, ktoré sme očistili nožom zaokruhlíme a 15 minút v osolenej vode varíme. Necháme odkvapkať, a potom restujeme na horúcom oleji. K zemiakom pridáme trochu strúhanky a opäť chvíľu restujeme. Pstruha vypitveme a očistíme. Potom ho umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na vrchnej strane kože spravíme šikmé zárezy. Zelený petržlen posekáme nadrobno a spolu s rozmarínom zmiešame aj s trochou oleja a soli. Pripravenou zmesou naplníme zárezy v rybe. Olejom vymastíme pekáč a potrime aj niekoľko drevných špajlí, a tie potom podložíme pod rybu. Pstruha, ktorý je položený na špajliach obložíme orestovanými zemiakmi, nakrájanou zeleninou, celými paradajkami a rozpolenými cibuľkami. Plátkami cesnaku posypeme zeleninu, ochutíme rozmarínom, korením, soľou a podlejeme vývarom a pečieme v rúre asi 15 minút. Dopečeného pstruha pokvapkáme šťavou z citróna.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...