Plnené rajčiaky
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
paradajka
100
g
bravčové mäso
50
g
údené mäso
60
g
ryža
1
ks
cibuľa
1
ks
vajce
olej
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
pažitka
soľ
postup
Do polomäkka uvaríme ryžu. Údené mäso a bravčové mäso umyjeme a pomelieme. Cibuľku posekáme nadrobno, speníme ju na rozpálenom oleji, potom pridáme mleté mäso a udusíme domäkka. Mäso necháme vychladnúť, pridáme k nemu vajcia, ryžu, korenie, soľ a riadne premiešame. Rajčiaky umyjeme a poutierame. Okolo stopky odrežeme tenký plátok a jadrovník vyberieme malo lyžičkou. Pripravené rajčiaky naplníme plnkou, potom ich poukladáme na vymastený plech alebo zapekaciu nádobu a pomaly ich pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 - 20 minút. Plnené rajčiaky podávame teplé, posypané petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakovú kašu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.