Husacia pečeň v rôsole
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
husacia pečeň
2,5
dl
mlieko
50
g
údená slanina
2
dl
biele víno
soľ
5
dl
aspik
postup
1.
Vyčistíme husaciu pečeň, zbavíme krvavých žiliek a namočím ju do mlieka asi na 2 a ž 3 hodiny, aby zbledla. Údenú slaninu nakrájame na kocky, rozškvaríme, pridáme pečeň a pečieme. Počas pečenia prilievame víno. Asi po 20 minútach vyberieme pečeň, osolíme a necháme vychladnúť. Nakrájame ju na plátky, vložíme do formy alebo misky a zalejeme aspikom. Necháme stuhnúť na chladnom mieste. Potom rôsol nakrájame, nakvapkáme naň šťavu z citróna a podávame s kolieskami citróna a zelenou petržlenovou vňaťou.
2.
Aspik:
Masox dáme do vody spolu s čiernym korením, novým korením, bobkovým listom, soľou a citrónovou šťavou. Uvaríme. Práškovú želatínu roztopíme v troche vody, a potom ju vlejeme do vývaru, ale až vtedy, keď sa už nevarí. Za stáleho miešania zohrievame dovtedy, kým sa želatína neroztopí.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.