Pridať recept

VIDEORECEPT: Satay

ingrediencie

1/2 kg
kuracie mäso
1/2 kg
bravčová panenka

Marináda

1/4 šálka
sladené kondenzované mlieko
1/2 šálka
citrónová šťava
3 PL
sójová omáčka
1 KL
soľ
1 PL
mleté čierne korenie

Arašidová omáčka

400 ml
kokosové mlieko
3 KL
Masaman kari pasta
2 PL
rybacia omáčka
1 PL
cukor
2 PL
arašidové maslo

Ešte potrebujeme

drevená špajdla

postup

1.
Mäso nakrájame na štvorcové kúsky. V mise zmiešať mäso s kondenzovaným mliekom, čerstvou citrónovou šťavou, ľahkou sójovou omáčkou, soľou, mletým ​​indickým karí a mletým čiernym korením. Mäso ponapichujeme na špajle a uložíme do misy. Dáme na minimálne 3 hodiny do chladničky.
 
2.
Hrniec postavíme na mierny plameň. Prilejeme ½ plechovky kokosového mlieka a necháme ho trochu bublať. Pridáme Musaman karí pastu. Premiešame, aby sa pasta v mlieku rozpustila. Pridáme rybiu omáčku, cukor a arašidové maslo. Varíme 3-4 minúty, potom pridáme zvyšné kokosové mlieko. Zamiešame a odstavíme.
3.
Spustíme gril na stredne vysokej teplote a potrieme ho olejom. Špízy ukladáme na gril tak, aby drevo neprišlo do priameho kontaktu s plameňmi. Aby mäso nevyschlo, potrieme hio kokosovým mliekom zriedeným s ½ šálky vody. Otočíme špízy a grilujeme ich z druhej strany. Podávame s arašidovou omáčkou a uhorkovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajica? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Kde a ako skladujete surovú hydinu a vajcia? Toto sú dôležité odporúčania odborníkov proti prenosu vírusu vtáčej chrípky
Zvýšte opatrnosť! Kde a ako by ste mali všetky jedlá z hydiny vrátane vajec skladovať a ako s nimi manipulovať...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
To je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Toto je najlepšia a najzdravšia časť bravčového mäsa. Má najmenej tuku
Nedá sa poprieť, že bravčové mäso máme radi, čo dokazujú aj štatistiky nakupovania mäsa. Popri hydine...
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...