FOTORECEPT: Gruzínsky mišmaš
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
baklažán
1
ks
mrkva
3
ks
paradajka
1
ks
čevená cibuľa
1
ks
paparika zeleninová
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
feferénová pasta
podľa chuti
Olivový olej, soľ morská,
postup
1.
Nakrájame baklažán na asi 1cm krúžky, posolíme, necháme odstáť.
2.
Nakrájame aj paradajky na plátky, cibuľu, papriku zeleninovú a mrkvu
3.
Odležaný baklažán grilujeme na panvici s pridaním trocha olivovho oleja.
4.
Pripravíme si zapekaciu misu, ja som mala keramickú. Baklažán rozprestrieme naspodok. Potrieme roztlačeným cesnakom a feferónovou pastou.
5.
Na troche oleja podusíme zeleninu, t,j. cibuľu, mrkvu, papriku....osolíme, dodusíme domäkka.
8.
Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry piecť na 180 stupňov, cca 30 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.