FOTORECEPT: Slané kapustové buchty
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
múka polohrubá
1
ks
vajce
1
dl
olej
1/2
KL
soľ
3
dl
mlieko
1
KL
kryštálový cukor
1
kocka
droždie
Plnka
1
kg
hlávková kapusta
200
g
oravská slanina
1
KL
mleté čierne korenie
1
KL
soľ
1
KL
cukor
2
dl
svetlé pivo
postup
2.
Nakrájame cibuľku, slaninu, opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú osolenú kapustu. A dusíme domäkka, kedže kapusty dosť veľa, tak trvá skoro 45 minút. Podlievame pivom (prípadne vodou).
3.
Z rozdrobeného droždia, lyžičky cukru a 1dl vlažného mlieka necháme vykysnúť v hrnčeku kvások. Do misy dáme múku, soľ, vajce, kvások, zbytok mlieka a olej. Vypracujeme cesto. Dáme vykysnúť na teplé miesto na 45 minút. Necháme vychladnúť. Kapustu si zvyknem pripravovať deň vopred.
4.
Cesto si rozdelíme na dve časti, na pomúčenej doske rozvaľkáme a rozkrájame na štvorce. Do stredu každého štvorca dáme kopcovitú lyžicu kapustovej zmesy. Zdvihneme okraje a vytvarujeme buchtičky. Naukladáme vedľa seba na pekáč. Necháme podkysnúť 20 minút a dáme piecť do vyhriatej rúry. Potrieme olejom a pečieme 20-30 minút na 180 stupňov. Po upečení potrieme olejom znova.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.