Čokoládový krém s ovocím
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
horká čokoláda
400
ml
mlieko
40
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový puding
1
ks
žĺtok
1
KL
mletá škorica
2
PL
koňak alebo brandy
100
ml
smotana na šľahanie
300
g
ovocie
medovka
čokoládová oblátka
postup
1.
Čokoládu polámeme na malé kúsky. Z mlieka, pudingového prášku, zo žĺtka a z cukru uvaríme podľa návodu na obale puding. Odstavíme a do horúceho pudingu vmiešame polámanú čokoládu a škoricu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.
2.
Potom hrniec postavíme do studenej vody a miešame do vychladnutia. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do krémovej konzistencie. Do pohárov alebo dezertných misiek navrstvíme šľahačku, ovocie a čokoládový krém.
Asi na hodinu odložíme do chladu. Ozdobíme lístkami medovky, čokoládovými trubičkami alebo oplátkami.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.