Špenátové koláčiky
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
160
g
krehké cesto
30
ml
olivový olej
1
ks
pór
250
g
špenátové listy
4
ks
cherry paradajky
200
ml
creme fraiche
200
ml
smotana s vyšším obsahom tuku
5
ks
vajce
75
g
strúhaný syr
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Pracovnú dosku poprášime múkou a cesto rovaľkáme na približne 0,5 cm plát. Vykrojíme štyri rovnaké kolieska, ktoré preložíme do zapekacích formičiek. Cesto poriadne popritláčame a prečnievajúce okraje odrežeme. Cesto popicháme vidličkou.
2.
Rúru rozpálime na 190°C. Z papiera na pečenie vystriheneme kolieska, ktoré položíme na pripravené cesto a na to nasypeme suchý hrach alebo fazuľu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 12 minút. Potom z koláčikov ostránime hrach aj papier na pečenie a ešte ich necháme 3 minúty piecť v rúre.
3.
Medzitým si pripravíme plnku. Pór nakrájame najemno. V panvici rozpálime olej, opražíme pór a potom pridáme špenátové listy a krátko dusíme. Podusenú zmes scedíme a necháme odkvapkať.
4.
V miske zmiešame 4 vajcia so smotanou a creme fraiche. Pridáme nastrúhaný syr a premiešame. Pripravené tortičky naplníme zeleninovou zmesou a paradajkou. Na to navrstvíme pripravenú syrovo-smotanovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút dozlatista.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.