Torta čierno - biela
16
porcií
125
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
160
g
múka polohrubá
200
g
mletý mak
160
g
kryštálový cukor
3
dl
mlieko
1
balíček
prášok do pečiva
plnka
400
ml
mlieko
1
ks
čokoládový puding
150
g
nutella oriešková
PLNKA II
500
ml
šľahačková smotana
2
balíčky
stužovač šľahačky
cukor
cukríky na ozdobu
postup
1.
Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme schladiť. Žľtky vymiešame s cukrom, pridáme mak namočený v mlieku, múku s práškom do pečiva a nakoniec to všetko zmiešame so snehom. Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladiť a rozrežeme na 3 časti.
2.
Plnka I. : Uvaríme puding a ešte do teplého vmiešame nutellu. Občas premiešame až vychladne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.