Vianočný biskupský chlebíček
6
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
tuk
120
g
práškový cukor
5
ks
žĺtok
1
ks
citrón
20
g
hrozienka
20
g
vlašské orechy
20
g
kandizované ovocie
120
g
hrubá múka
60
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
5
ks
vaječný bielok
trochu
maslo a múka na vysypanie plechu
3
PL
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Mäkšie maslo vyšľaháme s cukrom, žĺtkami a citrónovou kôrou. Hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať. Orechy, kandizované ovocie a čokoládu nasekáme a v miske ich premiešame s lyžicou hrubej múky. Do vyšľahaného základu potom striedavo vmiešame oba druhy múky s kypriacim práškom a dobre vyšľahaný sneh z bielkov. Znovu zľahka a dvakrát do cesta vmiešame orechovo-ovocnú zmes.
2.
Cesto vlejeme do formy na srnčí chrbát, ktorý potrieme tukom a vysypeme múkou. Pečieme v miernej rozohriatej rúre, aby sa cesto poriadne prepieklo, približne 45 minút. Upečený chlebík necháme vychladnúť vo forme, vyklopíme ho a poprášime práškovým cukrom. Môžeme ho poliať aj bielkovou alebo čokoládovou polevou.
3.
Biskupský chlebíček podávame ku káve. Zvyšný chlebíček zabalíme do alobalu a dáme do chladničky (prípadne mrazničky).
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.