Pridať recept

Ružové rezy

ingrediencie

7 ks
vajce
8 PL
kryštálový cukor
4 balíčky
pudingový prášok jahodový alebo malinový
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka

2 poháre
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
1 kocka
maslo
1 pohár
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor

Poleva

1 ks
Jahodová alebo malinová poleva v prášku

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme sneh, pridávame do neho postupne cukor, primiešame žĺtky a pudingové prášky spolu s práškom do pečiva. Cesto vložíme na plech a pečieme. Upečený vychladnutý plát prekrojíme na dva. Na spodnú dáme plnku a zakryjeme druhým plátom. Rezy polejeme polevou a necháme stuhnúť. Je možné rezy do zdobiť podľa vlastnej fantázie.
 
2.
Plnka: Mlieko uvaríme a pridáme Zlatý klas. Uvaríme hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom práškovým a vanilkovým a pridáme vychladnutú kašu a pomaly miešame.
3.
Poleva: Polevu pripravíme podľa návodu uvedenom na obale.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodové rezy
TOP 3 recepty na jahodové rezy
Jahodová sezóna začala a my vyberáme tri najlepšie jahodové rezy, aby sme ju privítali.
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.