Carpaccio
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzia sviečkovica
1
ks
citrón
2
PL
balzamikový ocot
6
PL
panenský olivový olej
soľ
čierne korenie
75
g
parmezán
100
g
kapary
rukola
4
ks
cherry paradajky
postup
1.
Na začiatok si očistíme hovädziu sviečkovicu od tuku a blán. Zabalíme ju do potravinovej fólie a vložíme ju do mrazničky cca na 70 minút, aby sa lepšie krájala. Mäso nakrájame na tenučké plátky a uložíme ne misu. Ukladá sa tak, aby sa plátky mäsa aspoň čiastočne prekrývali.
2.
Do misy pripravíme ochutenú marinádu z octu, olivového oleja, soli, čerstvo mletého korenia a citrónovej šťavy. Na jemné hoblinky nastrúhame parmezán. Rukolu prepláchneme a osušíme. Paradajky rozkrojíme na dve polky. Pripravené plátky mäsa posypeme parmezánom, položíme na ne rukolu, paradajky a polejeme marinádou. Nakoniec pridáme ešte kapari.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.