Grilovaný porterhouský steak
nízka
náročnosť
ingrediencie
9
PL
olej
1
ČL
mäta prieporná
trochu
soľ
trochu
korenie
4
ks
šťavnatý biftek
2
ks
baklažán
trochu
voda s octom
1
strúčik
cesnaku
75
g
slanina
1
ks
cibuľa
5
PL
paradajkový kečup
1
PL
paradajkový pretlak
1
ks
worchesterská omáčka
1
štipka
cukor
1
ks
smotanový jogurt
postup
1.
8 PL oleja zmiešame s mätou piepornou a s dostatočným množstvom soli a čerstvo zomletého korenia. Bifteky potrieme touto zmesou a necháme 1 hodinu pôsobiť. Potom ich položíme na spodnú mriežku zohriateho grilu a grilujeme asi 20 minút po každej strane. Medzitým očistíme baklažány, po dĺžke ich rozpolíme a povaríme v osolenej octovej vode 5 až 10 minút a potom ich vyberieme.
2.
Zostatkovú zmes oleja s korením premiešame s roztlačeným cesnakom a touto zmesou potrieme všetky polovice baklažánov.
3.
Slaninu nakrájame na malé kocky a nasypeme na rozkrojené baklažány.
4.
Za posledných 10 minút grilovania pridáme k mäsu i zeleninu a grilujeme všetko spoločne. Na 1 Pl oleja podusíme jemne pokrájanú cibuľu, necháme vychladnúť a dochutíme kečupom, paradajkovým pretlakom, worchesterskou omáčkou a jogurtom a nakoniec pridáme soľ, korenie a cukor.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.