Flan
8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
cukor
1
konzerva
Salko
1
konzerva
kondenzované mlieko bez cukru
3
ks
vajce
2
KL
vanilkový extrakt
postup
1.
Najskôr predhrejeme rúru na 170 stupňov. Popri tom dáme zohriať plnú kanvicu vody. Do ohňovzdornej formy nasypeme cukor a položíme na mierny oheň. Za občasného miešania zohrievame až dovtedy, kým sa cukor nezmení na sirup. Nádobu zložíme z ohňa až tesne pred tým, ako sa cukor zafarbí na javorovú farbu. Položíme ju na studený povrch a necháme trochu ochladiť. Medzi tým ako sa nádoba chladí rozvírime tekutý karamel tak, aby sa dostal aj na okreje formy.
2.
Obe kondenzované mlieka vylejeme do misy, potom k ním všľaháme vajcia a vanilkový extrakt. Do karamelovej formy vylejeme zmes a položíme do hlbokého pechu, do ktorého pridáme vriacu vodu asi do výšky 2,5 cm.
3.
Necháme upiecť až kým hmota nezhustne. Napokon nádobu vyberieme z vodného kúpeľa a necháme ju vychladnúť. Pripravená chlad vložíme najlepšie na celú noc do chladničky. Servírujeme tak, že flan vyklopíme na tanier, aby sirup nevytiekol.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.