Slávky jedlé s paradajkami a cibuľkami
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
paradajka
8
PL
jarná cibuľka
3
PL
maslo
1
PL
cesnaku
1
ks
citrón
0,4
KL
chilli paprika
0,4
KL
morská soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
1
kg
slávky
2
PL
petržlenová vňať
1
ks
bageta
postup
Paradajky, cibuľku, cesnak, maslo, kôru z citróna, soľ, korenie a šťavu z chili zmiešame v alobalovej miske bez otvorov. Na pripravenú zmes rozložíme slávky. Riadne zatvoríme alobalovú misku, aby neunikala para. Naplnenú alobalovú misku položíme na horúci popol a pri otvorenom veku opekáme asi 8- 10 minút. Ak po 10 minútach opekania ostali niektoré mušle zatvorené, tak tie hneď vyhodíme ( nie sú totiž dobré ). Všetku šťavu a mušle dáme do veľkej servírovacej misy, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame ešte teplé. Kúsky chleba namáčame do omáčky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.