Francúzsky croissant s tvarohom a broskyňou
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
ml
mlieko
2
PL
med
30
g
droždie
500
g
hladká múka
125
g
rastlinný tuk
1
balíček
vanilkový cukor
1
KL
soľ
Plnka
250
g
mäkký tvaroh
300
g
broskyňa
30
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
1
ks
žĺtok na potretie
postup
1.
V teplejšom mlieku rozmiešame med, droždie a lyžicu múky. Poriadne premiešame a necháme vykysnúť na teplejšom mieste.
2.
Do väčšej misy nasypeme múku, soľ, pridáme na menšie kúsky nakrájaný tuk, kvások so žĺtkami a vypracujeme hladké cesto. Cesto dáme do misy, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplejšom mieste.
3.
V miske zmiešame mäkký tvaroh, práškový a vanilkový cukor a nadrobno nakrájané broskyne. Kuchynskú dosku poprášime múkou a rozvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku približne 4 mm. Nakrájame ho na dlhé prúžky a potom na trojuholníky.
4.
Plnku navrstvíme na širšiu časť trojuholníka a cesto zvinieme. Potrieme žĺtkom a necháme kysnúť približne 15 minút. Potom upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.