Pridať recept

Paradajková pizza

ingrediencie

230 g
bezlepková múka
100 g
biely jogurt
1 ks
vajce
15 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
40 g
olej
1/2 KL
soľ
masť

Príloha

2 strúčiky
cesnaku
1 konzerva
lúpané paradajky
2 ks
vajce
syr tvrdý
olej
oregano
solčanka
1/2 KL
soľ

postup

1.
Droždie rozmrvíme v 100 ml vlažnej vody, rozmiešame, pridáme cukor a kvások necháme desať minút postáť. Zatiaľ dáme variť vajcia natvrdo.
 
2.
k múke v mise pridáme jogurt, vajce, olej, soľ a primiešame kvások. Vareškou vypracujeme cesto.
3.
Okrúhlu formu vymastíme, vystelieme ju cestom a necháme ho chvíľu nakysnúť.
4.
Olúpaný cesnak roztlačíme, zmiešame s trochou oleja, so soľou a zmesou potrieme cesto. Uvarené vajcia olúpeme a rozmrvíme na cesto. Pridáme na kocky pokrájané paradajky, posypeme oreganom a dochutíme solčankou.
5.
Obloženú pizzu dáme piecť do rúry. Keď cesto chytí zlatistý nádych, pizzu posypeme postrúhaným syrom a zapečieme do chrumkava.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...