Paradajková pizza
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
230
g
bezlepková múka
100
g
biely jogurt
1
ks
vajce
15
g
droždie
1
KL
kryštálový cukor
40
g
olej
1/2
KL
soľ
masť
Príloha
2
strúčiky
cesnaku
1
konzerva
lúpané paradajky
2
ks
vajce
syr tvrdý
olej
oregano
solčanka
1/2
KL
soľ
postup
1.
Droždie rozmrvíme v 100 ml vlažnej vody, rozmiešame, pridáme cukor a kvások necháme desať minút postáť. Zatiaľ dáme variť vajcia natvrdo.
2.
k múke v mise pridáme jogurt, vajce, olej, soľ a primiešame kvások. Vareškou vypracujeme cesto.
3.
Okrúhlu formu vymastíme, vystelieme ju cestom a necháme ho chvíľu nakysnúť.
4.
Olúpaný cesnak roztlačíme, zmiešame s trochou oleja, so soľou a zmesou potrieme cesto. Uvarené vajcia olúpeme a rozmrvíme na cesto. Pridáme na kocky pokrájané paradajky, posypeme oreganom a dochutíme solčankou.
5.
Obloženú pizzu dáme piecť do rúry. Keď cesto chytí zlatistý nádych, pizzu posypeme postrúhaným syrom a zapečieme do chrumkava.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.