Pridať recept

Zemiaková polievka podľa Parmentiera

ingrediencie

6 ks
zemiaky
trochu
hovädzí vývar
trochu
vývar z bujónovej kocky
1 ks
mrkva
1/4 ks
zeler
1/2 ks
pór
1/2 ks
cibuľa
2 PL
olej
1 strúčik
cesnaku
trochu
mletá červená paprika
trochu
mletý muškátový oriešok
trochu
majorán
trochu
soľ
trochu
petržlenová vňať
1/2 ks
opečený chlieb

postup

1.
Ošúpané zemiaky pokrájame na menšie kúsky a dáme variť do vývaru. Zeleninu očistíme, umyjeme, nadrobno pokrájame a na oleji spolu s rozpoleným cesnakom opečieme.
 
2.
Mäkké uvarené zemiaky vyberieme z vývaru a dáme späť, prelisujeme spolu so zeleninou a povaríme.Polievku osolíme, ochutíme paprikou a muškátovým orieškom. Na taniere rozdelíme opečený chlieb, najemno pokrájanú petržlenovú vňať a zalejeme polievkou.
3.
Ak nemáme hovädzí vývar, varíme zemiaky vo vode a bujónovú kocku necháme v polievke rozpustiť po zmäknutí zeleniny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať