Tradičná musaka
4
porcie
140
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté bravčové mäso
400
g
zemiaky
1
ks
baklažán
1
ks
cuketa
6
ks
paradajka
2
konzervy
paradajkový pretlak
3
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
3
PL
olivový olej
350
ml
mlieko
150
g
maslo
150
g
hladká múka
štipiek
mletá škorica
štipiek
muškátový oriešok
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
postup
1.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a naukladáme do ohňovzornej misy. Dochutíme ich škoricou a soľou. Baklažán taktiež nakrájame na kolieska, osolíme a necháme chvíľu odstáť, aby pustil trochu vody.
2.
Cuketu nakrájame na kolieska, baklažán a cuketu opražíme na rozpálenom oleji. Dochutíme škoricou, korením a soľou. Túto zmes preložíme na pripravené zemiaky.
3.
V panvici rozpálime olivový olej a opražíme nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, premiešame a pražíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané olúpané paradajky, pradajkový pretlak a prelisovaný cesnak. Celú zmes dochutíme soľou, korením, škoricou a muškátovým orieškom. Dusíme približne 45 minút a potom zmes preložíme do misy na baklažány a cuketu.
4.
Z masla a hladkej múky urobíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme mmliekom. Dochutíme korením, soľou, muškátovým orieškom a zalejeme pripravenú zmes v mise.
5.
Takto pripravenú musaku pečieme približne 50 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C. Tesne pred dopečením môžeme spraviť syrovú kôrku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.