Hruškový koláč s krémom
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
polohrubá múka
100
g
práškový cukor
150
g
mäkký tvaroh
7
PL
olej
7
PL
mlieko
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
7
ks
hrušky
1
ks
citrón
2
PL
kryštálový cukor
1
ks
škorica
Krém
5
ks
vajce
310
g
kyslá smotana
50
g
vanilkový puding
2
balíčky
vanilkový cukor
100
g
práškový cukor
2
KL
kakao
1
PL
Nutella
postup
1.
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a dáme do hrnca s vodou, v ktorej je citrónová šťava, celá škorica a kryštálový cukor. Varíme ich na miernom ohni približne 8 minút. Scedíme a necháme vychladnúť.
2.
Z múky, práškového cukru, tvarohu, oleja a mlieka pripravíme hladké cesto. Kuchynskú dosku poprášime múkou a vyvaľkáme cesto presne na rozmery plechu. Plech vymastíme tukom, posypeme múkou a pomocou valčeka cesto prenesieme na plech.
3.
Krém: Vajíčka rozmiešame, pridáme kyslú smotanu, vanilkový a práškový cukor. Pridáme nutelu, kakao, pudingový prášok a všetko dôkladne premiešame.
4.
Na cesto poukladáme vychladnuté hrušky a zalejeme ich krémom. Pečieme pri teplote 180°C približne 50 minút. Krájame, až keď koláč dostatočne vychladne.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.