Zapekané mäso v miskách
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
50
dkg
kuracie prsia
4
ks
uvarené vajce natvrdo
strúhaného ementálu
nakrájané na kocky
20
dkg
údená klobása
šunka
hrubozrnná soľ
mleté čierne korenie
mrazený hrášok mrkva, aká je zelenina
4
PL
pol lyžice voda, olej
postup
1.
Mäsko narežeme na širšie plátky a vyklepeme ho takto si urobíme 15 akoby placiek vyklepaných. Vezmeme malú zapekaciu misku, ktorú vymažeme olejom na spodok misky dáme kúsok slaninky udenej a potom ukladáme mäsko, vajíčka na koliečka, šunku, klobásku alebo párok a ak máme hrášok alebo cibulku tak dáme na masko a posypeme strúhaným syrom.
2.
Polejeme lyžičkou oleja a vody a takto postupujeme až kým je miska plná navrh nastrúhame syr zalejeme ostatným olejom a vodou, aby nám vznikla šťava. Podotýkam, že všetko musí byť osolené, pridáme čierne korenie, pečieme 40 minút prikryté alobalom, potom dáme dole a dopečieme. Po upečení dáme na misku tanier, prevrátime pomaly. Takže máme naopak mäsko na vrchu je slaninka podávame s ryžou alebo zemiakovým pyre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.