Francúzsky šalát Nicoise
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky v šupke
250
g
zelená fazuľka
300
g
paradajka
1
ks
farebná paprika
1
konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
2
ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
ks
šalotka
Dressing
2
PL
biely vínny ocot
1
KL
dijonská horčica
1
KL
citrónová šťava
6
PL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
postup
1.
V hrnci s vriacou slanou vodou uvaríme menšie zemiaky domäkka. Fazuľové struky rozkrojíme napoly a pridáme ich k zemiakom asi v polovici varenia (približne po 7 min.). Scedíme a necháme odkvapkať. Uvarené zemiaky rozkrojíme na štvrtiny a s fazuľou ich pridáme do veľkej šalátovej misy. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku.
2.
V miske rozmiešame prelisovaný cesnak, biely vínny ocot, horčicu a citrónovú šťavu. Postupne prilievame olej a vyšľaháme hladký dressing. Dochutíme soľou, korením a vmiešame do misy.
3.
Uvarené vajíčka ošúpeme, prekrojíme napoly. Tuniaka zbavíme vlastnej šťavy a vidličkou rozdelíme na väčšie kúsky. Obložíme vajíčkami a podávame so šalátovými listami a bagetkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.