Špenátové cannelloni
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
16
ks
cestoviny cannelloni
250
g
listový špenát
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
PL
olivový olej
250
g
syr Ricotta
1
ks
vajce
mleté čierne korenie
Bešamelová omáčka
1
PL
maslo
1
PL
hladká múka
1/4
liter
mlieko
125
g
parmezán
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Listový špenát umyjeme a nakrájame. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nakrájame. Na panvici rozpálime olivový olej a osmažíme na ňom najskôr cibuľu a neskôr pridáme aj cesnak a o chvíľu špenát. Dobre premiešame a dusíme asi 2 - 3 minúty za občasného premiešania. Po udusení necháme poriadne odkvapkať na sitku a varechou povytláčame prebytočnú vodu.
2.
Ricottu zmiešame v mise s vajcom a špenátom. Dochutíme soľou a korením. Zmesou plníme cannelloni (pomocou lyžičky, alebo si jednoducho naberáme zmes prstami a napĺňame ňou trubičky) a kladieme ich na maslom vymastenú zapekaciu misku tesne vedľa seba.
3.
Napokon si pripravíme bešamelovú omáčku. V kastróliku rozohrejeme maslo, pridáme k nemu múku, oprážime ju dozlatista, zalejeme mliekom a necháme za stáleho miešania prejsť varom. Nastrúhame parmezán. Do omáčky pridáme 2/3 z celého množstva nastrúhaného parmezánu a za stáleho miešania necháme omáčku ešte prejsť varom. Dochutíme soľou a korením.
4.
Hotovú omáčku nalejeme na cannelloni (netreba ich precediť, krásne pri pozvoľnom zapekaní mäknú, len musia byť dostatočne preliate omáčkou) a posypeme zvyškom parmezánu. Navrch poukladáme ešte kúsky masla. Zapekáme v predhriatej rúre pri teplote 180 C asi 30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.