Pridať recept

Špenátové cannelloni

dobruchut

ingrediencie

16 ks
cestoviny cannelloni
250 g
listový špenát
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 PL
olivový olej
250 g
syr Ricotta
1 ks
vajce
mleté čierne korenie

Bešamelová omáčka

1 PL
maslo
1 PL
hladká múka
1/4 liter
mlieko
125 g
parmezán
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Listový špenát umyjeme a nakrájame. Cibuľu a cesnak očistíme a najemno nakrájame. Na panvici rozpálime olivový olej a osmažíme na ňom najskôr cibuľu a neskôr pridáme aj cesnak a o chvíľu špenát. Dobre premiešame a dusíme asi 2 - 3 minúty za občasného premiešania. Po udusení necháme poriadne odkvapkať na sitku a varechou povytláčame prebytočnú vodu.
 
2.
Ricottu zmiešame v mise s vajcom a špenátom. Dochutíme soľou a korením. Zmesou plníme cannelloni (pomocou lyžičky, alebo si jednoducho naberáme zmes prstami a napĺňame ňou trubičky) a kladieme ich na maslom vymastenú zapekaciu misku tesne vedľa seba.
3.
Napokon si pripravíme bešamelovú omáčku. V kastróliku rozohrejeme maslo, pridáme k nemu múku, oprážime ju dozlatista, zalejeme mliekom a necháme za stáleho miešania prejsť varom. Nastrúhame parmezán. Do omáčky pridáme 2/3 z celého množstva nastrúhaného parmezánu a za stáleho miešania necháme omáčku ešte prejsť varom. Dochutíme soľou a korením.
4.
Hotovú omáčku nalejeme na cannelloni (netreba ich precediť, krásne pri pozvoľnom zapekaní mäknú, len musia byť dostatočne preliate omáčkou) a posypeme zvyškom parmezánu. Navrch poukladáme ešte kúsky masla. Zapekáme v predhriatej rúre pri teplote 180 C asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...