Zemiakové knedle s kapustou a slaninkou
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky uvarené v šupke
štipiek
soľ
1
ks
vajce
trochu
hrubá múka
200
g
mlté údené mäso
300
g
kyslá kapusta
100
g
slanina
trochu
olej
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme k nim vajce, soľ, hrubú múku podľa potreby a vypracujeme hustejšie cesto. Rozvaľkáme ho na múkou poprášenej doske a rozkrojíme na štvorce.
2.
Do stredu každého štvroca naložíme trochu mletého údeného mäsa. Vytvarujeme knedličky a uvaríme ich v slanej vriacej vode. Kyslú kapustu medzitým dusíme na rozpálenom oleji. Slaninu taktiež opražíme na troche rozpáleného oleja.
3.
Uvarené knedle preložíme na tanier a podávame ich s kyslou kapustou a slaninkou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.