Malinové pokušenie
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
PL
kryštálový cukor
5
PL
šťava z pomaranča
300
g
maliny
8
ks
žĺtok
4
PL
práškový cukor
4
PL
gin
100
g
kyslá smotana
400
ml
smotana na šľahanie
Čokoládová poleva
100
g
kyslá smotana
100
ml
smotana na šľahanie
150
g
horká čokoláda
kryštálový cukor
Na ozdobu
100
g
horká čokoláda
50
ml
smotana na šľahanie
práškový cukor
20
ks
maliny
postup
1.
Do hrnca nasypeme cukor a nalejme pomarančovú šťavu. Povaríme. Vznikne sirup, ktorý potom necháme vychladnúť. Maliny umyjeme a rozmixujeme na kašu. Žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom. Malinovú šťavu zmiešame spolu s pomarančovým sirupom, taktiež spolu so žĺtkovou zmesou a s džinom. Do malinovej zmesi pridáme kyslú smotanu. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a opatrne ju zamiešame do zmesi. pripravíme si formu na biskupský chlebík, ktorú vystelieme fóliou a zalejeme jahodovou zmesou. Napokon vložíme do mrazničky na 4 hodiny.
2.
Na prípravu čokoládovej polevy pridáme do hrnca kyslú smotanu so šľahačkou. zohrejeme, pridáme čokoládu, ktorú sme nastrúhali a necháme rozpustiť. Osladíme podľa chuti.
3.
Napokon 30 minút pred podávaním preložíme malinové parfé do chladničky. Potom vyklopíme a nakrájame na plátky, ktoré polejeme čokoládovou polevou, ozdobíme strúhanou čokoládou, posypeme cukrom a položíme na ne maliny.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.