Hovädzie v šípkovej omáčke
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
hovädzie mäso
podľa chuti
soľ
trochu
celé čierne korenie
1
ks
cibuľa
Omáčka
2
PL
sušené šípky
1
liter
vývar z masoxu
1/2
pohár
červené víno
2
PL
ocot
1
ks
citrón
2
KL
korenie na divinu
1
KL
citrónová kôra
2
PL
olej
2
PL
hladká múka
postup
1.
Hovädzie mäso uvaríme v osolenej vode s korením a cibuľou.
2.
Medzitým si pripravíme omáčku. Vývar z masoxu doplníme vínom, octom, všetkým korením a citrónovou kôrou i šťavou z 1 citrónu, vhodíme opláchnuté šípky a všetko varíme miernym varom hodinu.
3.
V rajnici rozohrejeme olej, vsypeme múku a upražíme tmavšiu zápražku. Zalejeme ju vychladnutým vývarom zo šípok a korenia, ktorý sme precedili cez sitko. Premiešame a varíme do zhustnutia asi 20 minút. Ak je treba, pridáme vodu. Dochutíme podľa potreby soľou, citrónom a prisladíme.
4.
Omáčkou prelejeme uvarené mäso nakrájané na plátky a môžme podávať so žemľovou knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.