Pridať recept

Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky

Grilovaný filetovaný losos a pyré z bielej fazuľky
Zdroj: SefkucharLaciHornacek

ingrediencie

400 g
losos bez kože
1 ČL
korenie ružové
1 PL
maslo
1 vetvička
šalvia
4 ks
čakanka biela puky
4 ks
červená cibuľa
1 ks
zeler stopkový
10 ks
cherry paradajky
1 ks
cesnaku
trochu
olivový olej
trochu
soľ
trochu
korenie
700 g
sterilizovaná biela fazuľa

postup

1.
Stopkový zeler nakrájame zošikma na 3-4 cm dlhé kúsky, vňať odložíme a nahrubo natrháme červenú cibuľu nakrájame na mesiačiky 1/6. Paradajky prekrojíme na polovice, cesnak nakrájame na tenké plátky. V panvici na olivovom oleji opekáme zeler, po 4 minutách pridáme cibuľu a za stáleho miešania opekáme na prudkom ohni aby zelenina nepúšťala vodu a nezačala sa dusiť.
 
2.
Keď je zelenina polomäkká, pridáme paradajky a po cca 3 minutách cesnak, krátko opečieme. Tu je dôležité, aby zelenina nepúšťala vodu a cesnak sa orestoval na oleji. Kvôli chuti, pozor nepripáliť, zhorkne. Na záver okoreníme, osolíme a pridáme zelerovú vňať.
3.
Medzitým opečieme porcie ryby na malom množstve olivového oleja z obidvoch strán (cca 4 + 4min) dozlatista, osolíme posypeme ružovým korením ovoniame štyrmi lístkami šalvie a pridáme maslo.
4.
Fazuľu zohrejeme s minimálym množstvom nálevu, ochutíme soľou korením a spolu s olivovým olejom potlačíme vidličkou alebo premixujeme ponorným mixérom, nie úplne dohladka. Ochutíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pecene kacacie
Hviezdny šéfkuchár v pivovare!
Slovenský šéfkuchár Laci Hornáček pripravil pre svojich fanúšikov a najmä pre milovníkov varenia a progarmov...
Gemer gulky
Hviezdny šéfkuchár v jaskyni!
Slovenský šéfkuchár Laci Hornáček pripravil pre svojich fanúšikov a najmä pre milovníkov varenia a programov...
Laci Hornacek
Šéfkuchár Laci Hornáček: „V kuchyni oživujem česko-slovenskú klasiku“
Hviezda charizmatického Laciho Hornáčka začala stúpať po víťazstve v televíznej kulinárskej súťaži...
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Losos
Čo sú biele škvrny na pečenom lososovi? Je lepšie to vedieť
Losos je ryba, ktorá sa teší obrovskej obľube a neodrádza ju ani jeho cena. Jeho konzumácia v akejkoľvek forme...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...