Vianočná polievka z kapra
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
hlava z kapra
trochu
soľ
100
g
mrkva
100
g
petržlen
50
g
zeler
1
ks
cibuľa
trochu
mletý muškátový oriešok
50
g
hladká múka
2
dl
sladká smotana
1
ks
rožok
15
g
tuk
trochu
olej
20
g
maslo
100
g
ikry
postup
1.
Očistenú hlavu uvaríme v osolenej vode do mäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu a postrúhanú koreňovú zeleninu opražíme na malom množstve oleja. Pridáme trocha postrúhaného muškátového orieška, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme precedeným vývarom z hlavy.
2.
Ikry alebo mliečie, ikry, opláchneme vo vlažnej vode, nadrobno posekáme, pridáme do polievky a všetko varíme 15 minút.
3.
Pridáme mäso z hlavy, prilejeme smotanu a ooslíme. Rožok pokrájaný na malé kocky prudko opražíme na rozohriatom tuku. Podávame priamo do tanierov s polievkou. Do každej porcie polievky vložíme malý kúsok masla, čím sa chuť polievky zjemní.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.