Zemiaky pečené so sleďom
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
varené zemiaky
2
ks
sleď
2
ks
vaječný bielok
4
PL
olej
2
PL
múka
Marináda
1
šálka
voda s octom
1
štipka
soľ
1
kocka
cukor
trochu
korenie
1
ks
bobkový list
1
ks
cibuľa
1
šálka
kyslá smotana
50
g
maslo
50
g
strúhaný syr
postup
1.
Deň pred očistíme slede, odrežeme hlavy, obalíme ich v bielku, múke a prudko na oleji opečieme. Pokrájame na kúsky a vložíme do ohňovzdornej misy. V kastróle uvaríme vodu s octom, kyslou smotanou, cibuľou a korením a touto marinádou polejeme ryby.Dáme cez noc do chladu.
2.
Varené zemiaky nakrájame na plátky, preložíme ich kúskami marinovaných sleďov v miske. Vrstvy kvapkáme smotanou. Dáme zapiecť a podávame s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.