Krakovská roštenka
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzia roštenka
80
g
tuk
1
ks
cibuľa
2
ks
kyslá uhorka
10
g
sušené huby
10
g
hladká múka
podľa chuti
sardelová pasta
podľa chuti
soľ,mleté čierne korenia,
0,1
dl
vývar
postup
1.
Mäso umyjeme,narežeme na rezne,po okrajoch trochu narežeme,osolíme,okoreníme.Potom roštenky opečieme z oboch strán na rozpálenom tuku a vyberieme.Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu,uhorky a pokrájané huby a trochu sardelovej pasty.
2.
Do takéhoto základu vložíme roštenky,trochu podlejeme vývarom a dusíme.Počas dusenia podlievame.Mäkké mäso vyberieme,šťavu vydusíme na tuk,zaprášime múkou,opražíme,zalejeme vodou a dobre povaríme a nalejeme na mäso.Podávame so zeleninou alebo ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.