Pridať recept

Balkánska fazuľová polievka

ingrediencie

250 g
suchá fazuľa
1,5 litre
voda
1 ks
bobkový list
100 g
údený varený bôčik
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnakové strúčiky
2 PL
olej
1 PL
múka polohrubá
2 dl
smotana
podľa chuti
čierne celé korenie,soľ,ocot,cukor

postup

1.
Deň vopred namočenú fazuľu varíme v osolenej vode,v ktorej bola namočená,pridáme bobkový list,celé čierne korenie,soľ,rajčinový pretlak.K polomäkkej fazuli pridáme pokrájaný bôčik opražený s posekanou cibuľou a rozotretým cesnakom, všetko spolu uvaríme do mäkka.
 
2.
Z oleja a múky pripravíme zápražku,zalejeme ju vodou a pridáme do polievky, povaríme.Nakoniec dochutíme octom, soľou,cukrom.Na tanieri dáme do každej polievky lyžicu smotany.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...