Pridať recept

Harlekýn torta

ingrediencie

8 ks
vaječný bielok
200 g
práškový cukor
220 g
mleté orechy
4 PL
strúhanka
2 PL
maizena
2 PL
čokoláda
1 téglik
jahodový džem
500 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
vanilkový cukor
2 balíčky
stužovač šľahačky
1 PL
kakao

Plnka

8 ks
žĺtok
2 PL
kakao
2 PL
kryštálový cukor
120 g
čokláda na varenie

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne do neho vmiešame práškový cukor. Po troške pridávame mleté orechy, strúhanku, maizenu, polámanú čokoládu, premiešame a cesto vylejeme do pripravenej formy. Tú sme si predtým vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 175°C. Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na dva pláty.
 
2.
Žĺtky, kakao, kryštálový cukor a rozlámanú čokoládu miešame nad parou na hustejší krém. Občas plnku premiešame a necháme vychladnúť. Prvý korpus natrieme jahodovým džemom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom. Tretinu šľahačky vmiešame do pripravenej plnky a natrieme na džem. Prikryjeme druhým plátom.
3.
Zvyšnú šľahačku rozdelíme na dve časti a do jednej z nich vmiešame kakaový prášok. Celú tortu ozdobíme postupne šľahačkou a necháme stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať