Chábovica
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kapusta biela hlávková
5
ks
zemiaky
2
PL
masť
3
PL
hladká múka
1
hrsť
sušené hríby
podľa chuti
soľ, rasca, mleté čierne korenie
postup
1.
Kapustu a olúpané zemiaky pokrájame na kocky,vložíme do väčšieho hranca a zalejeme vodou.Dáme rascu a varíme do zmäknutia zeleniny.V druhom hrnci si urobíme zápražku,že rozpustíme masť,ktorú zamiešame s múkou,trochou studenej vody a za stáleho miešania prilejeme do varu.
2.
Zápražku prelejeme do hrnca s kapustou a zemiakmi.dochutíme soľou,korením a spolu povaríme ešte asi 5 minút.Polievku podávame s chlebom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.