Jahodová torta so šľahačkou
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
180
g
práškový cukor
80
g
polohrubá múka
80
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
300
g
jahody
80
g
práškový cukor
250
ml
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
2
balíčky
vanilkový cukor
100
g
čokoláda mliečna
postup
1.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Múku preosejeme, zmiešame s kypriacim práškom, soľou a postupne vmiešame tuhý sneh a žĺtkovú penu. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 30 minút pri teplote 200°C.
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na 2 časti. Jahody umyjeme, približne 1/3 necháme na ozdobu a ostatné rozpučíme vidličkou, posypeme práškovým cukrom a poriadne premiešame. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a stužovačom.
3.
Polovicu šľahačky vmiešame do jahôd a natrieme ňou jednu časť upečeného korpusu. Prikryjeme ho druhou časťou a natrieme zvyšnou šľahačkou. Pripravenú tortu vložíme do chladničky a necháme ju poriadne stuhnúť. Až pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami a čokoládou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.