Svieže orechové rezy
10
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
polohrubá múka
štipiek
soľ
110
g
práškový cukor
trochu
citrónová kôra
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
150
g
rastlinný tuk
2
ks
žĺtok
1
téglik
pikantný džem
Orechová plnka
200
g
mleté orechy
120
g
práškový cukor
8
PL
rum
3
PL
ovocný sirup
100
g
čokoláda na varenie
80
g
rastlinný tuk
postup
1.
Múku zmiešame so soľou, citrónovou kôrou, kypriacim práškom a práškovým cukrom. Pridáme na kocky nakrájané maslo, žĺtky a vymiešame hladké cesto, ktoré odložíme na približne 1 hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 3 rovnaké časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu a preložíme ho pomocou valčeka. Cesto zarovnáme, trochu ho poprepichujeme vidličkou a postupne upečieme všetky oddelene.
2.
Mleté orechy zmiešame v miske s cukrom, rumom a sirupom na orechovú plnku. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Prvý plát natrieme lekvárom a orechovou plnkou, zakryjeme druhým plátom, ten natrieme poriadnou vrstvou lekváru a priložíme posledný plát.
3.
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli aj s tukom a dohladka vymiešame na čokoládovú polevu. Pripravené rezy polejeme čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.