Pridať recept

Rímske orieškové rezy

dobruchut

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
120 g
cukor
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
hladká múka
2 PL
kakao
1 KL
prášok do pečiva Dr.Oetker

Náplň

500 ml
smotana na šľahanie
3 PL
práškový cukor
3 PL
čokoládový lieskovoorieškový krém
6 plátkov
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
2 PL
um

Ozdobenie

1 balíček
prášková šľahačka
150 ml
mlieko
1 balíček
Zdobenie tmavé Dr.Oetker

postup

1.
Na prípravu cesta ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka vmiešame do vaječnej peny. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
 
2.
Na prípravu náplne ušľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a orieškovým krémom. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, do rozpustenej želatíny pridáme rum a zmes opatrne zamiešame do krému. Nanesieme na vychladnutý korpus, uhladíme a na hodinu odložíme do chladničky. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Naplníme do cukrárskeho vrecka a múčnik ozdobíme. Povrch posypeme tmavým zdobením.
3.
Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať