Karamelové rezy
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
450
g
polohrubá múka
1
balíček
Droždie Dr.Oetker
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
soľ
1
ks
vajce
250
ml
mlieko
50
g
maslo
Na potretie
120
g
med
150
g
roztopené maslo
50
g
cukor
100
g
strúhaný kokos
5
PL
mlieko
Krém
150
g
cukor
750
ml
mlieko
2
balíčky
Puding s vanilkovou príchuťou Dr Oetker
1
balíček
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
250
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždie. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
2.
Na potretie zmiešame med, maslo alebo margarín, cukor, mlieko a kokos a zmes rovnomerne rozotrieme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Ešte teplý korpus nožom rozdelíme na 4 diely.
3.
Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor do svetlohnedej farby. Opatrne postupne prilejeme 500 ml mlieka a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. V 250 ml mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme ich do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania asi 1 minútu povaríme. Uvarený puding necháme za občasného pomiešania vychladnúť.
4.
Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a rozohriatu vmiešame do vychladnutého pudingu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do pudingu. Jednotlivé štvrtiny korpusu pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.