Pridať recept

Karamelové rezy

dobruchut

ingrediencie

Cesto

450 g
polohrubá múka
1 balíček
Droždie Dr.Oetker
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
1 ks
vajce
250 ml
mlieko
50 g
maslo

Na potretie

120 g
med
150 g
roztopené maslo
50 g
cukor
100 g
strúhaný kokos
5 PL
mlieko

Krém

150 g
cukor
750 ml
mlieko
2 balíčky
Puding s vanilkovou príchuťou Dr Oetker
1 balíček
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
250 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku a droždie. Pridáme vanilínový cukor, soľ, vajce, mlieko, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 40 minút kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na plát s veľkosťou 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech na pečenie.
 
2.
Na potretie zmiešame med, maslo alebo margarín, cukor, mlieko a kokos a zmes rovnomerne rozotrieme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Ešte teplý korpus nožom rozdelíme na 4 diely.
3.
Na prípravu krému vo väčšom hrnci skaramelizujeme cukor do svetlohnedej farby. Opatrne postupne prilejeme 500 ml mlieka a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. V 250 ml mlieka rozmiešame pudingy a vlejeme ich do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania asi 1 minútu povaríme. Uvarený puding necháme za občasného pomiešania vychladnúť.
4.
Plátkovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale a rozohriatu vmiešame do vychladnutého pudingu. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do pudingu. Jednotlivé štvrtiny korpusu pozdĺžne rozrežeme a naplníme krémom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako domov priniesť tie najzrelšie kúsky ovocia?
Ako vybrať tie najzrelšie kúsky ovocia? Takto spoznáte najlepšie avokádo, ananás, melón, kivi či kokos
Na väčšine ovocia vidíme alebo ľahko pohmatom zistíme, či je zrelé, nezrelé alebo prezreté. Ako však zistiť...
Fresh coconuts and a jar of coconut oil on a wooden table
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým...
Torta Piña colada
Hriešne dobrá torta inšpirovaná Piña coladou
Podobne ako známy exotický koktail aj táto torta je napitá kokosom, ananásom a rumom.
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj...
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Vianočné karamelové dezerty
Bez nich by Vianoce neboli! TRIKY na karamel od cukrárky + najlepšie recepty na VIANOČNÉ grilážky, trubičky, kolieska aj tradičné rezy na oblátke
Ako pripraviť dokonalý karamel? Vyskúšajte naše tipy a rady, vďaka ktorým sa podarí aj úplnému...