Kyslá zemiaková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
40
g
maslo
40
g
hladká múka
1/4
liter
smotana
trochu
ocot
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Potom ich zalejeme vodou, osolíme a varíme, kým zemiaky nezmäknú.
2.
Potom polievku odstavíme a zemiaky rozmixujeme. Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju troškou vody a vylejeme do polievky. Potom pridáme smotanu.
3.
Povaríme a následne dochutíme octom. Pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.