Vanilkové venčeky s ovocím
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
ml
voda
štipiek
soľ
100
ml
olej
220
g
hladká múka
6
ks
vajce
Krém
600
ml
mlieko
100
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
2
balíčky
vanilkový puding
2
ks
žĺtok
250
g
maslo
50
ml
rum
Na ozdobu
200
g
ovocie
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
V hrnci privedieme k varu vodu zmiešanú s olejom, za stáleho miešania prisypeme múku a varíme kým sa cesto nezačne odliepať od varechy a hrnca. Necháme trochu vychladnúť a ešte do teplej hmoty vmiešame po jednom vajíčka a vyšľaháme hladké cesto.
2.
Cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a zvolíme vhodný nádstavec. Plech si vyložíme papierom na pečenie a striekame naň okrúhle venčeky s priemerom cca 8 cm. Venčeky pečieme približne 5 minút vo vyhriatej rúre na 230°C. Počas pečenia rúru nemôžeme otvoriť, inak by nám mohlo cesto klesnúť.
3.
Z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru, vanilkového pudingu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a potom do nej vmiešame na kocky nakrájané maslo a rum. Krém poriadne vymiešame.
4.
Upečené venčeky necháme vychladnúť, pozdĺžne ich rozkrojíme a naplníme pripraveným krémom. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame s ovocím, ktoré môžeme dať vedľa alebo zľahka primiešať už do krému.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.