Plnená paprika a paradajky na turecký spôsob
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
žltá paprika
4
ks
paradajka
30
g
ryža
1
štipka
soľ
1
PL
korintky
2
lístky
mäta prieporná
1
PL
opražené píniové jadierka
4
PL
zeleninový vývar
2
PL
paradajková šťava
postup
1.
Papriky umyjeme a pri stopke odrežeme vrch, odstránime jadierka. Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji dusíme do sklovita. Pridáme ryžu, osolíme a krátko podusíme. Pridáme korintky, nasekané mätové lístky, píniové jadierka, osolíme a ochutíme koreninami. Zmesou naplníme papriky do dvoch tretín, pretože ryža zväčší objem.
2.
Uzavrieme odrezaným vrchom paprík a položíme na vymastený pekáč. Pokropíme zeleninovým vývarom a paradajkovou šťavou. Prikryté zapekáme pri strednej teplote asi 15 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.