Zemiaková polievka s mliekom a žĺtkom
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
6
pohárov
mlieko
2
PL
maslo
1
ks
žĺtok
podľa chuti
kôprová vňať
podľa chuti
soľ
postup
Ošúpané a pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Uvarené precedíme a vložíme do vriaceho mlieka (5pohárov), pridáme maslo a prilejeme ďalší pohár prevareného mlieka, v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok. Osolíme a chvíľu povaríme. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou alebo kôprovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.