Pridať recept

Viedenská ľadová káva

ingrediencie

1/2 liter
voda
4 ks
žĺtok
60 g
mletá káva
6 KL
cukor
1/4 liter
mlieko
šľahačka

postup

1.
Kávu v hrnci zalejeme pol litrom vody a necháme lúhovať asi 10 minút (pri teplote varu). Zohrejeme si mlieko. Cez husté plátno precedíme kávu. Vymiešame ju so žĺtkami a cukrom a za stáleho miešania prilievame vriace mlieko. Budeme miešať stále aj na nízkej teplote.
 
2.
Vychladnutú zmes dáme do mrazničky stuhnúť, pokým nemá krémovú konzistenciu. Potom ju rozdelíme do pohárov, ozdobíme nesladenou šľahačkou a môžeme podávať s dlhou lyžičkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.7.2013 16:14 | |
+1 -2
(y) konecne recept, ktory neni postaveny na instantnej rakovine (http://mojakava.sk/kvalitna-kava-zaklad-uspechu/?utm_source=dobruchut&utm_medium=web&­amp;utm_campaign=july) len ti trosku poradim s tou kavou. neluhuj ju dlhsie ako 4 minuty. zacnu sa ti luhovat triesloviny, kofein a karcinogeny. 1. znicis tym chut kavy, 2. nepotesis tym svoj organizmus odporucam tuto kvalitnu kavu (http://espressoshop.sk/11-coffee?utm_source=dobruchut&utm_medium=web&utm_campaign­=july) skus a daj vediet:)
Podobné články
Biela káva
Bez tejto legendárnej kávy si detstvo nevieme predstaviť! Aj vy ste ju tak zbožňovali?
Medzi najkrajšie detské spomienky patria momenty, keď sme sa aspoň na chvíľku priblížili svetu dospelákov...
Fanúšikovia kávy si zamilujú nápoj
Koniec leta vo veľkom štýle! Fanúšikovia kávy pijú nápoj "Dirty Horchata"!
Každý rok sa v lete objaví mnoho receptov na ľadové kávy. Ale jedna z nich vždy zvíťazí nad inými. Hitom...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky, ktorú? Výrazne skracujú jej trvanlivosť
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky - výrazne skracujú jej trvanlivosť! Tušíte, ktorú?
Dvere sú najteplejším miestom v chladničke, preto do nich rozhodne nepatrí táto čerstvá potravina.