Ryžový nákyp s tekvicou
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
ryža
800
ml
mlieko
30
g
maslo
1
KL
soľ
120
g
práškový cukor
2
ks
vajce
1
balíček
vanilkový cukor
500
g
tekvica
postup
1.
Umytú ryžu zalejeme mliekom, pridáme maslo, osolíme, udusíme domäkka a necháme vychladnúť. Počas dusenia ryžu viackrát premiešame, aby sa rovnomerne uvarila.
2.
Polovicu cukru, žĺtky a vanilkový cukor vymieľame, pridáme do takmer vychladnutej ryže, spolu s očistenou tekvicou nakrájanou na malé kocky a premiešame.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme zvyšný cukor a ešte chvíľu šľaháme.
4.
Sneh zľahka vmiešame do nákypu, dáme ho do vymastenej zapekacej misy a rovnomerne rozotrieme. V rúre vyhriatej na 180 stupňov zapekáme doružova.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.