Pridať recept

Zemiakové guľky s ringlotami

ingrediencie

5 ks
zemiaky
1 KL
med
150 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
podľa chuti
krupica
500 g
ringlota

Posýpka

100 g
strúhanka
50 g
práškový cukor
2 PL
maslo

postup

1.
Z ošúpaných, vychladnutých a pretlačených uvarených zemiakov, medu, polohrubej múky, vajca a podľa potreby krupice vypracujeme hustejšie cesto.
 
2.
Potom z cesta na pomúčenej doske vyvaľkáme asi 5 mm hrubý plát a vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska položíme polovicu ringloty a vyformujeme guľky.
3.
Guľky varíme vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch. Počas varenia ich občas premiešame, aby sa neprilepili na spodok hrnca.
4.
Strúhanku preosejeme a nasucho opražíme na panvici, potom pridáme práškový cukor a zamiešame. Vysypeme na scedené guľky, polejeme roztopeným maslom a jemne zamiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Tradičné slané jedlá zo zemiakového cesta
Lokše, knedličky, perky či gruľlovníky Milujeme všetci!
Lepia sa? Naučte sa jednoduchý trik! Zemiakové gule ešte nikdy neboli lepšie
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Ako pripraviť najlepšie cesto na zemiakové gule? Skúste tieto jednoduché triky a už nikdy sa vám nebude lepiť na ruky.