Pridať recept

Olivový chlebík

15
porcií
150
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hrubá múka
250 g
polohrubá múka
1 ks
sušené droždie
2 KL
kopcovitá lyžička soli
60 g
nakladaných a vykôstkovaných olív
3 dl
vlažná voda
1 PL
olivový olej
1 PL
provensálske korenie

postup

1.
Vo vlažnej vode urobíme kvások zo sušeného droždia a 1/2 Kl cukru, zmiešame z múkou a urobíme cesto, pridáme všetky suroviny a necháme vykysnúť cca 1hod.
 
2.
Po zväčšení objemu znova premiesíme a dáme na pripravený plech a necháme vykysnúť ešte 1 hodinu potom cesto narežeme po vrchu a potrieme olivovým olejom, pečieme na 220´C cca 30 minút do zhnednutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...