Makový závin
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
vlažné mlieko
1
štipka
cukor
1
štipka
soľ
1
balíček
sušené droždie Dr.Oetker
1/2
šálka
olej
2
šálky
polohrubá múka
2
šálky
mak
postup
1.
Pripravíme si kysnuté cesto: do 2 hrnčekov vlažného mlieka dáme štipku cukru a jeden balíček droždia Dr. Oetker. Necháme kým zíde kvások a potom primiešame 1/2 hrnčeka oleja, 4 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 1ČL soli a necháme asi 40 minút odpočívať v teple.
2.
Keď cesto nakysne, vyvaľkáme a posypeme mletým makom. Mak posypeme kryštálovým cukrom a závin stočíme. Závin položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom. Závin popicháme vidličkou - nepopraská sa a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút na 170 stupňoch. Po upečení ešte teplý poprášime práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.